Inici » El medi ambient

Ciències socialsCiències naturalsEsmorzar a ritme de Boc'n Roll

Codi a embedir Copiar

Esmorzar a ritme de Boc'n Roll

El Boc'n Roll s'utilitza a més de 500 escoles de Catalunya, i alguns ajuntaments i consells comarcals l'han adquirit per repartir-lo gratuïtament, tot i que també es troba a les botigues. Aquest producte pot evitar la generació de moltes tones de residus, entre altres, el costós i efímer embolcall de paper d'al·lumini.


Falten uns minuts per l'hora de l'esbarjo al col·legi Vallmanya, de Sant Esteve de Palautordera. El pati està buit i el contenidor groc, on van a parar els embolcalls de plàstic i d'alumini i els envasos, també.


De fet, els contenidors tindran poca feina, perquè quan la mestra diu que és l'hora del pati i l'esmorzar surt de les motxilles, es veu que de plàstic i de paper d'alumini no n'hi ha. La clau és el "Boc'n Roll", un producte reutilitzable per embolicar entrepans, galetes o peces de fruita.


L'ajuntament de Sant Esteve de Palautordera va proporcionar el Boc'n Roll a l'escola, en el marc d'un programa de reducció de residus. Així s'evita l'ús de pel·lícula de plàstic o de paper d'al·lumini. Fabricar aquest paper requereix una gran despesa d'aigua i d'energia.


L'ús del Boc'n Roll a Primària i el de la carmanyola a Educació Infantil s'emmarquen en el programa "Vallmanya Verda", que es desenvolupa des de fa tres anys i que incorpora altres mesures d'educació ambiental.


El Boc'n Roll va néixer a molt pocs quilòmetres, a Santa Maria de Palautordera, on l'empresa Marcadiferència busca solucions senzilles a problemes ambientals. A en Jordi Mas se li va accudir la idea quan la seva àvia li va explicar que, abans, el menjar es duia a l'escola o a la feina embolicat en un mocador de fer farcells. Dissenyar-lo i fabricar-lo no va ser gens fàcil. El Boc'n Roll és de cotó, polièster i plàstic. Per aquest últim material, van fer proves amb els plàstics del mercat, però cap no els convencia. Havia de ser molt resistent per estar en contacte amb els aliments.

  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2010
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències socials, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa