Inici » Blog Europa

TutoriaCiències socialsSant Valentí, Londres i París, i la literatura, els fados i la monarquia Noruega

Codi a embedir Copiar

Sant Valentí, Londres i París, i la literatura, els fados i la monarquia Noruega

Cinc estudiants d'Erasmus parlen del que han vist, llegit i sentit en aquest capítol de Blog Europa. Milà. Aquest és l'índex: Èlia Soriano i Sant Valentí. - Londres. Maria Padró i Virginia Wolf. - Lisboa. Letícia Martín i els fados. - París. Mireia Chavarria i Shakespeare&Co. - Bergen. Dàlia Ferran i la monarquia.


Èlia Soriano-Milà

A Catalunya tenim la diada de Sant Jordi, però a Itàlia es viu l'amor molt intensament el 14 de febrer, el dia de Sant Valentí. La ciutat de Milà es mobilitza i s'organitzen activitats perquè les parelles puguin celebrar el seu dia. Però, tot i això, els solters italians també tenen el seu propi dia: Sant Faustí, una ocasió ideal per sortir amb els amics i potser per trobar una nova parella.


Londres - La Maria Padró i Virginia Wolf.

Recorregut per Londres a través de textos de VW

"Les butxaques de l'abric plenes de pedres. Que freda que és, l'aigua del riu Ouse, oi Virginia?

Però sort que guardem les teves paraules als prestatges i a les tauletes de nit..."


Lisboa - La Letícia Martín i els fados.

Fados. Quan comences a entrar a la societat portuguesa t'adones que una de les coses més importants per la majoria són els fados, una música que, per la majoria, és molt més que música. "És un estat de l'ànima", diuen molts. "S'ha de cantar des del cor", diuen altres. Traiem el cap per aquest món tan sentit i complicat de la música que sona a Lisboa.


París - La Mireia Chavarria i Shakespeare&Co.

Quants americans han passat per París? El que és evident és que molts d'ells han deixat petjada a la ciutat. L'intercanvi entre totes dues cultures, l'americana i la francesa, encara avui és incessant. De Sylvia Beach a George Whitman, per acabar, finalment, en mans de Sylvia Whitman, la llibreria Shakespeare&Co és un indret insòlit on literatura i música conviuen en una entranyable simbiosi.


Bergen i la Monarquia

Mirarem d'entendre una imatge simbòlica clau de la cultura noruega. Ens sobta que, en general, els noruecs siguin monàrquics?

  • Programa Blog Europa
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2010
  • Durada: 21min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa