Inici » Resultats de cerca » El medi ambient

Ciències naturalsLa caça fotogràfica submarina

Codi a embedir Copiar

La caça fotogràfica submarina

Les illes Medes són un dels escenaris habituals de les competicions de fotografia submarina. La gran quantitat i diversitat de peixos és un dels molts atractius que permeten obtenir-hi bones imatges, com explica aquest capítol d'El medi ambient.


Dins d'aquesta modalitat esportiva hi ha una especialitat que està experimentant un creixement extraordinari: la caça fotogràfica en apnea. És tracta de fer capbussades en apnea, és a dir, sense respirar amb bombones d'aire, i fotografiar els peixos. Això té grans atractius.


L'objectiu de les competicions és obtenir imatges de la màxima quantitat possible d'espècies diferents de peixos en un temps determinat, normalment unes cinc hores. Es valora tant la qualitat de la imatge com el nombre d'espècies.


A diferència de la pesca submarina, aquí no hi ha cap limitació en les mides dels peixos. Totes les espècies valen, i qui és més expert en fauna marina o coneix millor els hàbitats i els costums dels peixos té més possibilitats d'obtenir bones imatges. Això és un estímul per conèixer millor el medi marí. A més, no cal baixar a gaire fondària o fer apnees gaire prolongades, ja que, a prop de la superfície, hi viuen una bona diversitat d'espècies.


Un dels grans atractius de la caça fotogràfica submarina és que l'èxit depèn de les capacitats físiques i dels coneixements, tant fotogràfics com de la biologia de les espècies. Una barreja d'aquesta mena no es troba pràcticament en cap altre esport.


Aquesta modalitat esportiva va néixer a Catalunya, impulsada per socis del C. A. S. Costa Brava, de Sant Feliu de Guíxols. L'augment del nombre de practicants i la seva millor preparació fan que cada dia el nivell sigui més alt. Una bona prova d'això són aquestes imatges, fetes a les illes Medes, que formen part de la col·lecció de més de 6.000 fotografies obtingudes en la competició de l'abril passat.


  • Programa El medi ambient
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2010
  • Durada: 3min.
  • Àmbit Ciències naturals
  • Àrea Ciències de la naturalesa, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa