Inici » Mestres

TutoriaAquí, qui mana?

Codi a embedir Copiar

Aquí, qui mana?

Mestres i professors s'estimen més parlar de convivència, de normes consensuades, de mediació de conflictes i de sancions pedagògiques que de disciplina, càstigs i bona o mala conducta. En aquest tercer capítol ens preguntem en què es basa avui l'autoritat de mestres i professors, i com volen exercir-la. Els demanem com volen ser tractats i com tracten ells els alumnes, quin ordre volen a l'aula i al centre i com resolen els problemes quotidians de convivència.


També coneixem l'experiència d'El Viver, una escola de Montcada i Reixac on la conducta de molts nens reflectia la tensió de l'entorn social. Fa tres anys les mestres van començar a aplicar tècniques d'educació socioemocional, no per eliminar els conflictes sinó justament per ensenyar els nens a gestionar-los. També assistim, a l'Institut Maria Aurèlia Capmany de Cornellà, a les classes de formació de mediadors per resoldre conflictes, i veiem com els nois i noies d'un altre institut, El Pedró de l'Escala, fan treball social per evitar les sancions.


I el mag Lari ens presenta el mestre que més el va influir quan feia batxillerat, que era justament també el que més temia. Posant-se en el seu lloc, Lari fa una classe de Literatura als actuals alumnes de l'Escola Infant Jesús.


El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l'Escola Fort Pienc de Barcelona.

  • Programa Mestres
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2012
  • Durada: min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa