Inici » Mestres

TutoriaFamília i escola

Codi a embedir Copiar

Família i escola

Una frase que ha fet fortuna en el debat social sobre l'ensenyament diu que l'educació dels nens i nenes és feina de tota la tribu. Però sembla que família i escola no acaben d'anar a l'hora. Els mestres reclamen més col·laboració i suport dels pares i la societat, als quals acusen de delegar en l'escola una part cada vegada més important de l'educació de les criatures. Hi ha pares i mares molt actius, que volen participar i donar suport a l'escola, però les famílies han canviat i moltes tenen dificultats per implicar-se en la formació dels fills. Això afecta molt la vida dels nens, que passen moltes hores fent activitats extraescolars o sols davant de la tele o l'ordinador. També la consideració social del mestre ha canviat, i molts d'ells senten que han perdut la confiança de les famílies.


En aquest episodi acompanyem els alumnes de sisè de l'Escola Barrufet de Barcelona en el seu últim dia a Primària, un moment molt important de la vida. Veiem com s'organitzen els pares i mares d'una altra escola per muntar, durant un cap de setmana, una gran festa que és tot un homenatge a la comunitat escolar. I descobrim la feina de les Mares Enllaç de Vic, una iniciativa que busca implicar les mares nouvingudes en la vida de l'escola.


També coneixerem els mestres que van marcar la monja i metgessa Teresa Forcades, i veurem com anima els alumnes de la seva antiga Escola, la Pau Casals-Gràcia de Barcelona, a reflexionar sobre la llibertat de pensament.


El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l'Escola Barrufet de Barcelona.

  • Programa Mestres
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2012
  • Durada: min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa