Inici » Mestres

TutoriaCiències socialsI jo què faig?

Codi a embedir Copiar

I jo què faig?

El lideratge és un dels conceptes més rellevants en la professió d'educador. En un món en canvi constant, en què podem accedir a mil fonts d'informació, la feina del mestre és cada vegada menys la d'ensenyar continguts i cada dia més la d'estimular, dirigir i acompanyar en l'aprenentatge. Fins i tot les aules canvien físicament: durant moltes hores al dia, els nens ja no miren cap al mestre, sinó que es miren entre ells, cooperen i aprenen junts. Molts mestres consideren que el seu lloc ja no és al capdavant de la classe, sinó al costat dels alumnes, empenyent-los a buscar i a discutir, escoltant-los i engrescant-los a descobrir. Els educadors es replantegen el seu lloc a l'aula i a l'escola: el tracte amb els alumnes, els mètodes i estratègies, els objectius, la mateixa preparació... Però, al mateix temps, cada mestre té el seu propi estil, una manera de fer que ha anat aprenent amb l'experiència i que defineix la seva manera de treballar. Preguntem a mestres i alumnes sobre el lideratge i sobre si hi ha moltes maneres de fer de mestre.


I descobrim la feina d'un director d'institut, el del Joan Coromines, un director atípic i sense despatx que coneix pel nom cadascun dels alumnes i que ha aconseguit establir a través del diàleg un clima de convivència i aprenentatge en un centre que podria ser complicat.


També coneixem la feina de dos professors de secundària, d'estils molt diferents, que estimulen la descoberta dins i fora de l'aula.


I acompanyem Josep Baselga, un dels oncòlegs més prestigiosos del món, professor a Harvard, que ens presenta el sacerdot jesuïta que li va ensenyar a pensar, a debatre i a qüestionar-ho tot. Junts recorren l'Escola Jesuïtes de Sarrià, on es van trobar i on l'antic alumne explicarà als actuals estudiants de Batxillerat l'estat actual de la investigació sobre el càncer.


El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l'Escola Antoni Brusi de Barcelona.

  • Programa Mestres
  • Idioma Català
  • Producció TVC
  • Any de producció 2012
  • Durada: min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Tutoria, Ciències socials, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa