Inici » Karakia

TutoriaNòrdics del sud (1)

Codi a embedir Copiar

Nòrdics del sud (1)

A "Karakia", en aquest primer programa dedicat a la comunitat nòrdica de Catalunya, hem volgut visitar els seus llocs de trobada i els diferents àmbits de treball dels seus integrants.


Alguns dels nostres veïns nòrdics (noruecs, suecs, danesos, islandesos o finlandesos) fa molts anys que viuen entre nosaltres. Van venir aquí per feina o bé hi van trobar la seva parella.


És el cas de l'Anne-Lise o de la May, dues noruegues que ens van explicar com fer plats com el "lapskaus" o el "fårikål", i de la família d'en Timo, un jove finlandès que ensenya als seus fills petits com fer els plats que li va ensenyar a fer la seva mare, amb qui continua comentant les receptes a través d'internet.


Ens acostem, també, al mercat del bacallà islandès, de forta tradició a Catalunya, i coneixem la música tradicional d'aquell país amb l'Arnaldur, un guitarrista establert a Barcelona.


La dificultat inicial per aconseguir determinats ingredients no ha impedit que els nòrdics mantinguin amb delit els costums culinaris i alhora les tradicions culturals.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2001
  • Any de producció 2001
  • Durada: 30min.

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa