Sal, pebre i enyorança (1)
Primer capítol dels dos que dedica el programa "Karakia" a la comunitat romanesa i la seva cuina.
Durant els últims tres anys, una generació jove i nombrosa d'immigrants s'ha afegit als pocs romanesos que fins ara vivien entre nosaltres. A poc a poc, el que era un sentiment aïllat s'ha anat convertint en l'expressió d'un col·lectiu que ha retrobat el sentit de comunitat. Festivitats estacionals i religioses, com ara la Pasqua ortodoxa, els han permès retrobar-se i recuperar els menjars i les tradicions enyorades.
Vivim la preparació de dos àpats familiars: el de la família d'en Cristian, un violoncel·lista i director d'orquestra que viu a Esparreguera, i el de la família de la Monica, que ja fa més de trenta anys que viu entre nosaltres. Amb ells parlem del xai i dels menjars de Pasqua; aprenem a fer una "ciorba", la típica escudella romanesa, "drop", un aromàtic pa de fetge, i unes postres, la "lapte de pasare", llet d'ocell.
Descobrirem altres aspectes de la immigració com ara la integració i l'enyorança, i també el romanès amb en Virgil Ani, un professor de la Universitat de Barcelona que ens mostra que aquest idioma ens és més proper del que ens podem imaginar.
- Programa Karakia
- Idioma Català
- Producció TVC, 2002
- Any de producció 2002
- Durada: 31min.
- Àmbit Tutoria
- Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria
-
Nivell
- Web Programa