Inici » Karakia

TutoriaCiències socialsMassala basar

Codi a embedir Copiar

Massala basar

La comunitat pakistanesa de Catalunya és una de les que més ha fet perquè el barri del Raval de Barcelona esdevingui un paisatge multicultural. La intensa vida comercial dels seus integrants amaga una important activitat cultural i, els restaurants i fogons casolans, una gastronomia rica, plena de colors, aromes i espècies.


L'Afzaal i en Malik, dos amics que fa més de vint anys que viuen a Catalunya, ens guien per la comunitat. Va ser en Malik qui va obrir, al Raval, el primer restaurant pakistanès de la ciutat. "Karakia" mostra com treballa el "tandoor", el forn obert on es cuinen habitualment el "chapati" i el pollastre "tandoori".


Convivim amb dues famílies pakistaneses, a Barcelona i al barri Artigues de Badalona, un petit enclavament de la comunitat pakistanesa. Aprenem a preparar amb ells plats tan suggestius com el "shahi chole", cigrons dels reis; el famós "beriani" de pollastre; un plat amb "ocres", una verdura que es conrea habitualment al Panjab, i unes postres, el "ras gula", fetes amb formatge fresc en almívar.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2002
  • Any de producció 2002
  • Durada: 31min.
  • Àmbit Tutoria, Ciències socials
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa