Inici » Karakia

TutoriaMés enllà de Gaudí (2)

Codi a embedir Copiar

Més enllà de Gaudí (2)

"Karakia" fa un segon acostament a la cultura japonesa a través de la seva gastronomia.


La Reiko és mestra d'ikebana. Des de la seva escola a Barcelona intenta transmetre als alumnes alguna cosa més que un concepte formal i decoratiu. Per exemple, darrere la cerimònia del te, el "chanoyu", hi ha tot un camí filosòfic de respecte, d'harmonia amb la natura i les persones.


La societat japonesa és una societat molt tecnificada que ha sabut combinar la modernitat amb l'herència dels seus avantpassats. Aquest és el cas d'en Yoshi, un empresari que no oblida les seves arrels i que ens ensenya a preparar el "himono", peix assecat, tal com ho feien els seus besavis.


A Catalunya, la cuina tradicional japonesa ha passat de ser pràcticament desconeguda a convertir-se en punt de referència per a tots aquells que busquen una alimentació sana i equilibrada. Podem trobar ingredients de la cuina japonesa en botigues especialitzades i assaborir-la en un gran nombre de restaurants que han obert les portes durant els últims anys. Una sorpresa: sabíeu que la tempura té un origen europeu?


Assistim també a la preparació d'un típic esmorzar japonès, parlarem dels "bento", precursors del menjar per emportar-se, coneixerem una família que s'ha instal·lat al delta de l'Ebre i que conrea una varietat d'arròs especial per a sushi i, finalment, a l'Escola Japonesa de Barcelona descobrirem com és l'educació dels fills dels executius que han vingut a treballar al nostre país.

  • Programa Karakia
  • Idioma Català
  • Producció TVC, 2002
  • Any de producció 2002
  • Durada: 31min.
  • Àmbit Tutoria
  • Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria
  • Nivell Educació Secundària Obligatòria
  • Web Programa

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa