Més enllà de Gaudí (1)
"Karakia" vol intentar una primera aproximació als japonesos establerts a Catalunya, una cultura que uneix modernitat i tradició.
La seva cuina, simple i delicada, guanya adeptes amb els anys. En el primer capítol convivim amb dues famílies procedents d'Osaka. La Hisako, cantant i guia turística, ens acosta a dos plats molt apreciats a la seva regió, els bolets, en especial el "shitake", i "l'okonomiyaki", un plat que es cuina a taula i que es coneix com la "pizza japonesa".
La família Koyama viu a Cadaqués. En Shigeyoshi, pintor dels seus paisatges, va descobrir aquesta població de l'Empordà els anys 70 i s'hi va voler quedar. Enamorat dels peixos que habiten la badia, ens prepara una típica cassola japonesa cuinada a taula.
Finalment, ens acostem a la rebosteria japonesa de la mà d'en Takashi Ochiai, un pastisser que té obrador a Barcelona i que elabora uns excel·lents "nerikiri", a més de les postres preferides del personatge de còmic Doraemon, els "dorayaki".
- Programa Karakia
- Idioma Català
- Producció TVC, 2002
- Any de producció 2002
- Durada: 30min.
- Àmbit Tutoria, Ciències socials
- Àrea Educació per la ciutadania, Tutoria, Ciències socials
-
Nivell
- Web Programa