Inici » Catalunya, natura viva

Ciències socialsCiències naturalsCadí-Moixeró i massís del Pedraforca

Codi a embedir Copiar

Cadí-Moixeró i massís del Pedraforca

"Catalunya, natura viva" dedica el capítol al Parc Natural del Cadí-Moixeró i al Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca.


El Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca, creat l'any 1982, i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, creat l'any 1983, estan situats al Prepirineu, a les comarques de l'Alt Urgell, el Berguerdà i la Cerdanya. Amb un total de 41.342 hectàrees, constitueixen l'espai natural protegit més gran del país.


Imponent avantguarda del Pirineu axial, aquest vast conjunt de serres i massissos conformen un espai que és únic a Catalunya, ja que s'hi combina un substrat de naturalesa calcària amb altituds elevades. El punt més alt és la Tossa d'Alp, amb 2.531 metres. Són particularment impressionants les cingleres de la cara nord de la serra del Cadí i el massís del Pedraforca, de forma tan característica, amb una punta bífida calcària, que ha esdevingut un dels símbols de l'excursionisme a Catalunya.


A la zona viuen espècies com la granota roja, la sargantana roquera, l'àguila daurada, el cérvol, l'isard, el voltor, el senglar, el mussol banyut, el liró gris, el teixó, l'esquirol, el xoriguer, el tritó pirinenc, la truita de riu o la granota roja.


Els municipis d'aquestes àrees protegides conserven interessants construccions medievals i tradicions com el Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug o la Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel.


  • Programa Catalunya, natura viva
  • Idioma Català
  • Producció TVC, AUREA DOCUMENTARY, 2002
  • Any de producció 2002
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa