Inici » Catalunya, natura viva

Ciències socialsCiències naturalsDelta de l'Ebre

Codi a embedir Copiar

Delta de l'Ebre

"Catalunya, natura viva" visita el Parc Natural del Delta de l'Ebre, la zona humida més extensa de Catalunya i un dels hàbitats d'ocells més importants de la Mediterrània.


El Parc Natural del Delta de l'Ebre es troba a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. La seva protecció arrenca de l'any 1983, amb una ampliació l'any 1996. Té una superfície de 7.802 hectàrees i hi inclou set reserves naturals i de fauna. Es distribueix entre els municipis de l'Ampolla, Deltebre, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja. És la zona humida més gran de les terres catalanes.


Al parc hi ha nombroses llacunes interiors, estanys i extenses platges. Té una forma molt característica, amb indrets destacables com la punta del Fangar, al nord, la punta de la Banya, al sud, i la badia dels Alfacs.


Hi ha una gran diversitat d'ambients, amb 625 espècies vegetals i unes 340 espècies d'aus. El parc és un punt bàsic per al moviment migratori dels ocells. S'hi poden trobar flamencs, corbs marins, collverds, blauets, gavines, fredelugues, martinets, esplugabous, arpelles, àguiles pescadores, cabussons, camallargs, bernats pescaires, agrons rojos o fotges.


Pel que fa als peixos, a les llacunes, com ara la de l'Encanyissada, hi viuen anguiles, angules, llisos, carpes o llobarros.


La riquesa natural del parc coexisteix amb una intensa activitat humana, com la pastura de bestiar boví, el conreu de l'arròs i l'horta, l'explotació pesquera, l'aqüicultura, amb uns dos-cents vivers de producció industrial de mol·luscos i peixos, o l'explotació salina.

  • Programa Catalunya, natura viva
  • Idioma Català
  • Producció TVC, AUREA DOCUMENTARY, 2002
  • Any de producció 2002
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa