Inici » Resultats de cerca avançada » Catalunya, natura viva

Ciències socialsCiències naturalsEl Montseny

Codi a embedir Copiar

El Montseny

Al Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera, es combinen els paisatges mediterranis amb els centreeuropeus. "Catalunya, natura viva" mostra la riquesa natural i arquitectònica de la zona.


El Parc Natural del Montseny es troba a la serralada Prelitoral, entre les comarques del Vallès Oriental, la Selva i Osona. La primera protecció d'aquest espai es va fer l'any 1978, quan va ser declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO. L'any 1987 va aconseguir la categoria de Parc Natural.


El parc té 17.372 hectàrees i una zona de protecció de 12.748 hectàrees, distribuïdes en dinou municipis, entre els quals hi ha Aiguafreda, Arbúcies, el Brull, Cànoves i Samalús, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Pere de Vilamajor, Tagamanent i Viladrau.


Els cims més emblemàtics del Montseny són les Agudes, amb 1.703 metres; el Matagalls, amb 1.699, i el Turó de l'Home, amb 1.707.


La vegetació del parc és molt variada, amb alzinars, pinedes, rouredes, fagedes, landes i matollars. S'hi poden trobar 1.500 espècies de flora superior, 400 de líquens, 800 de fongs i 250 de molses. Així mateix, hi destaquen una desena d'arbres monumentals.


Pel que fa als animals, hi ha 280 espècies de vertebrats i un gran nombre d'invertebrats. Al parc habiten espècies com el talpó roig, el tritó pirinenc, el llimac, la salamandra, el ratolí de bosc, el gamarús, la mostela, la serp verda, el tòtil o l'escarabat daurat.


Hi ha restes del període Neolític, un jaciment ibèric i bons exemples d'arquitectura romànica, com també castells i molts masos dispersos. També s'hi poden trobar pous de neu i glaç i cabanes de pastor.

  • Programa Catalunya, natura viva
  • Idioma Català
  • Producció TVC, AUREA DOCUMENTARY, 2002
  • Any de producció 2002
  • Durada: 26min.
  • Àmbit Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Ciències de la terra i del medi ambient, Coneixement del medi: natural, Ciències socials, Ciències de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural, Biologia
  • Nivell Batxillerat Educació Primària Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa