Inici » Comarques.doc

Cičncies socialsCičncies naturalsEl Baix Camp

Codi a embedir Copiar

El Baix Camp

El programa "Comarques.doc" recorre en aquest capítol els pobles i paisatges del Baix Camp, que combinen el mar amb les muntanyes de Prades i la serra de la Mussara.


El Baix Camp toca al mar i limita amb les comarques de la Conca de Barberŕ, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre, l'Alt Camp i el Tarragončs. Amb aquestes dues últimes forma el Camp de Tarragona.


A la plana predominen les oliveres, els ametllers i les hortalisses, que es complementen amb una gran tradició pesquera. L'avellana de Reus, amb denominació d'origen protegida, va ser introduďda a la comarca a finals del segle XIX en substitució de la vinya, afectada per la fil·loxera.


Els paisatges són múltiples: la muntanya, el pla, la costa, les platges i els ports. Al centre de la plana del Camp trobem Reus, la capital, el nucli comercial més important de la comarca, que encara conserva el traçat urbŕ antic. Bressol de l'arquitecte Antoni Gaudí, pels carrers de la ciutat es pot seguir la Ruta del Modernisme, amb exemples com la Casa Navŕs o l'Institut Pere Mata, obra de Lluís Domčnech i Montaner.


El recorregut per la comarca continua per les Borges del Camp, amb nombroses cases pairals; els carrers medievals d'Alforja, Arbolí i Prades, anomenada la Vila Vermella pel color de la pedra dels edificis; la Febró, al peu de les muntanyes de Prades; l'Aleixar; la Selva del Camp, envoltada pels contraforts de la Mussara; Riudecanyes; Montbrió del Camp; Mont-roig del Camp, on Joan Miró va passar algunes temporades; Pratdip; Vandellňs i l'Hospitalet de l'Infant, amb la central nuclear, i Cambrils, amb gran tradició pesquera.


  • Programa Comarques.doc
  • Idioma Catalŕ
  • Producció Aurea Documentary, TVC, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 24min.
  • Ŕmbit Cičncies naturals, Cičncies socials
  • Ŕrea Cičncies de la terra i del medi ambient, Cičncies socials, Cičncies de la naturalesa, Coneixement del medi: social i cultural
  • Nivell Batxillerat Educació Primŕria Educació Secundŕria Obligatňria

Ŕrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa