Inici » Comarques.doc

Ciències socialsEducació físicaCiències naturalsEl Pallars Sobirà

Codi a embedir Copiar

El Pallars Sobirà

"Comarques.doc" recorre els pobles i els espectaculars paisatges del Pallars Sobirà, amb indrets com la vall de Cardós, la vall d'Àneu, la vall d'Espot o el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.


El paisatge de la comarca el conformen pics com ara la pica d'Estats, el més alt dels Pirineus i una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya.


El riu Noguera Pallaresa travessa la comarca i fa possible la pràctica d'esports d'aventura en aigües braves. El Pallars Sobirà és una terra d'aigua, que també s'aprofita per generar energia. El seu paisatge està negat per rius, torrents i cascades.


L'activitat ramadera continua sent important per a l'economia de la comarca, encara que l'agricultura també hi té un paper primordial, amb els prats coberts de dall i sègol. Així mateix, a l'entorn dels boscos es va desenvolupar l'explotació forestal, reflectida en la serradora de Ribera de Cardós o en la d'Àreu, on també es pot trobar un molí fariner restaurat.


A Gerri de la Sal, al Baix Pallars, destaca el monestir romànic de Santa Maria de Gerri, com també l'antic dipòsit de sal.


Als peus del port del Cantó, la capital, Sort, és el centre comercial més important del Pallars, amb construccions com ara el castell del Comtes de Pallars.


A la vall de Cardós destaca la bellesa de pobles com Ribera de Cardós o Esterri de Cardós. A la vall d'Àneu hi ha Esterri d'Àneu, amb la Casa Gassia, centre de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, que mostra la vida als Pirineus durant el segle XVIII.


Un indret de gran bellesa i riquesa natural és el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb cims com els dels Encantats.


Finalment, a Isil, a més del pont i l'església romànica, destaca la celebració de les falles la nit de Sant Joan.

  • Programa Comarques.doc
  • Idioma Català
  • Producció Aurea Documentary, TVC, 2003
  • Any de producció 2003
  • Durada: 24min.
  • Àmbit Educació física, Ciències naturals, Ciències socials
  • Àrea Educació física, Geografia, Ciències socials, Ciències de la naturalesa
  • Nivell Batxillerat Educació Secundària Obligatòria

Àrea professorat

Audiovisuals del programa

Audiovisuals relacionats

Programació educativa